Novosti

Put oko sveta u jednom danu u Belville-u 21.02.2012.

Put oko sveta u jednom danu u Belville-u

Posetioci „Global Village-a” imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa kulturama različitih zemalja, hranom, pićem, muzikom, plesovima, tradicionalnim nošnjama, kao i poslovicama i receptima svetskih nacionalnih kuhinja. Sajam kultura za cilj je imao uklanjanje geografskih barijera uz poziv na toleranciju i poštovanje različitosti kao i predstavljanje sličnosti, razlika i povezanosti različitih kultura. Atmosferu u Belville-u upotpunio je nastup kulturno-umetničkog društva „Talija” iz Beograda.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Belville posle Univerzijade još jednom ugostio studente iz inostranstva, koji su na jedinstveni način predstavili kulture svojih zemalja Beograđanima. Posetioci sajma kultura su upoznali različite istorije i običaje i sa gostima iz inostranstva razmenili utiske o našoj zemlji i gradu. Zajedno sa učesnicima smo poslali poruku tolerancije i na taj način dali doprinos negovanju vrednosti multikulturalizma u Srbiji”, istakla je Vidra Vučević, marketing menadžer u kompaniji Blok 67 Associates.

Tokom trajanja sajma kultura u naselju Belville, svi posetioci zajedno sa učesnicima oslikavali su i ispisivali poruke na temu internacionalizma na velikom platnu. Global Village bio je jednodnevni događaj koji je trajao od  12 do 15 časova, dok je ulaz na sajam bio slobodan.

« Sve novosti